jueves, 9 de abril de 2009

Asociación Alternativa al Tren - Xarxa de mobilitat de Llevant

Ha nacido la Asociación Alternativa al Tren - Xarxa de mobilitat de Llevant.

Se buscan socios. Para más información escribid a alternativaaltren@gmail.com, (0034)630173791.
  1. Exigir al Gobierno de las Illes Balears un transporte público global en el Levante de Mallorca que una todos los núcleos de población entre ellos y con Palma y el aeropuerto de forma rápida y segura y con los mínimos transbordos.

  2. Evitar que se malgaste el dinero público construyendo un tren que sólo pasa por cinco núcleos de población, sin un planteamiento de un plan de movilidad global.

  3. Proponer que la estación de Manacor sea intermodal de autobuses de la comarca de Levante que enlacen con el tren que conecta con Palma y que hagan doble vía de tren entre Manacor y Palma para ganar velocidad en el trayecto y ampliar frecuencias.

  4. Conseguir un transporte público rápido, flexible, eficiente y socialmente justo, que llegue a todos los núcleos de población en Levante, que es un territorio poco denso y disperso.

  5. Proponer sistemas para optimizar al máximo el uso de infrastructuras existentes, sin tener que construir nuevas vías de comunicación.

  6. Promover la incorporación del uso de la TIC (Tecnologías de la Información y las Comunicaciones) para optimizar los recursos, analizar la demanda en tiempo real y maximizar la cobertura.

  7. Evitar que la construcción de nuevas infrastructuras de comunicaciones desborden el crecimiento y la especulación de las zonas donde se construyan y provoquen el despoblamiento de zonas donde no se invierta.

  8. Evitar que la construcción de nuevas infrastructuras de comunicaciones destruya el carácter de los pueblos de interior.

  9. Apostar por servicios que faciliten el transporte público más que por infrastructuras desarrolladas sin un plan de movilidad ni un plan de explotación.

14 comentarios:

  1. Juan antonio Pérez11 de abril de 2009, 5:28

    Construir más sin dar un buen servicio es condenar a muerte el transporte público no apoyarlo. Así que tenemos políticos que hablan mucho de transprte público pero nunca van en tren sino en sus coches oficiales. Sin un transporte público realmente competitivo siempre será un fracaso abrir nuevas vías. Y en MAaacor hasta que no se construia una doble vía hasta Palma para aumentar frecuencias, poder evitar y mantener e servicio e caso de averías, poder aumentar la seguridad y la velocidad, habalr de abrir nuevas vías independientemente si tienen sentido o no es jugar con fuego y hacr un flaco favoral transporte público. Ya hemos sufrido bastantes décadas de políticos corruptos y panfleteros como para contiuar sufriendo políticos ineptos qu no escuchan ninguno de los consejos que le dicen los informes y los expertos.

    ResponderEliminar
  2. Se pueden gastar miles de millones de Euros sólo porque unos políticos hicieron unas promesas sin consultar a ningún experto sobre su viabilidad y su conveniencia? esto es lo que está pasando en levante que promesas políticas estan pasando por delante del sentido común, de la utilidad pública y del beneficio de todos. Y eso resulta imperdonable en un país Europeo. Un cordial saludo y felicidades por la iniciativa.

    ResponderEliminar
  3. Seguro que ya podemos decir, antes de cualquier concurso, que los mascaró lo construiran, es su cota de Mallorca que tienen que poner cemento este año, pero esta vez con la vergonzosa complicidad del GOB.

    ResponderEliminar
  4. Com aniran els nostros padrins a L'hospital i els nostros nins a l'escola, com podrem deixar el cotxe a casa o anar a la platja amb aquest trenet de jugueta? És impossible, no feim més tranports públics inútils i que danyen la comarca. Entre tots podem aconseguir un sistema de mobilitat per tota la comarca que ens permeti no agafar el cotxe i arribar a tota arreu. Entre tots podem aconseguir-ho. NO volem una AUMASA versió en tren a la comarca! Endavant plataforma!

    ResponderEliminar
  5. Enhorabuena. Hemos leído la noticia de la constitución de la asociación en el Diario de Mallorca. http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?pRef=2009041300_3_453801__Part-Forana-Recogidas-cuatro-firmas-contra-proyecto-tranvia

    Es muy importante tener líderes y números de teléfono disponibles para distribuir vuestras ideas. Nosotros coincidimos y os apoyamos. También vamos a publicar todo lo que nos enviéis en http://mallorcallevant.blogspot.com

    ResponderEliminar
  6. Com a resposta del comentari de Pep Despuig:

    "aaaaaaaaai quina INcultor que hi ha per aqui, Deu meu!!
    Perque deis aquets desverats? meam pq? realment demeneu que hi hagui un tren que pasi per les escoles,hospitals,pacs i fins i tot que pasi per l'escusat " Bater" que soooooooou de Benits e ICNORANTS!! el tren es un mitga de transport Bó, varat i ecologic i esta comprovat per TOT el Món i lo que fa gracia a aquesta web es que hi hagui 4 Pallassos que s'aguin format per plenar cara a l'UNIIIIIIIIC TRANSPORT que necesitem al LLevant, i meam jo me deman una cosa? i on ereu quan els anys passats vam reinvindicar el tren fins a Manacor? meam on ereu? que va pasar? que els Manacurins teniu UN drets i els Artanencs NO en tenim? que pasa aqui? que els Artanencs em de nar en sa PUTA camiona que NI va per envant i enrera!!! meam que pasa aqui? saps JO propos fer una Plantaforma contra aquets icnorants que es digi ANTI-Icnorants del TREN!!"


    Resposta d'alternativa al tren:

    Estimat Pep és d’admirar la força i convicció amb la què defenses el tren, però de vegades s’ha de vigilar si un no té tota la informació perquè resulta convertir-se en un fàcil objecte de manipulació.
    Com bé dius és absurd pensar en un tren que vagi a les escoles, a l’hospital, las parcs, o a la platja, tu mateix has deixat en evidencia les limitacions del tren i que fa evident que si volem un bon transport públic per la comarca el tren no és la solució.
    Parles sobre les bonances del tren amb molta lleugeresa, una medicina no serveix per qualsevol enfermetat. No parlis de tot el món quan parlis del tren perquè deixes en evidencia el coneixement sobre la implantació del tren arreu del món, a països i zones molt denses sobretot a Europa i Japó el tren ha estat un gran mitjà de transport amb gran implantació però també en grans limitacions. El tren ha estat desenvolupat com un transport de masses per moure milers i milions de persones per dia, i s’està implantant en les zones metropolitans de les grans ciutats i per unir grans ciutats a gran velocitat i competint amb l’avió. Si estudies una mica el desenvolupament del tren a Espanya podràs comprovar que a l’any 1993 hi havia 7600km d’antigues vies de tren que s’havien deixat en fora de servei per la seva inutilitat com a servei públic, i el seu alt cost de manteniment, uns trens que s’han anat quedant obsolets i s’han anat substituint per altre tipus de transports més ràpids, flexibles i capaços d’adaptar-los als canvis demogràfics, a les necessitats de la gent. En moltes zones moltes d’aquestes vies s’han convertit en vies verdes, 1700km, que permeten desenvolupar un turisme sostenible, respectuós amb el medi ambient, educatiu, i equilibrat.
    Saps l’energia que necessita un tren per moure’s? Un tren mig buit és absolutament insostenible i el seu cost energètic enorme. Saps d’on sortirà l’energia per moure el tren tram? Saps les freqüències i els temps que signifiquen els trajectes d’Artà a Manacor per no dir a Palma amb tots els desbordaments? Creus realment que és competitiu amb el cotxe? Com és que molta gent que està a la plataforma protren va cada dia a treballar a Palma en cotxe i no agafa el tren? Senzillament perquè no és competitiu com a transport públic. Per això exigim que es doble la via Palma a Manacor per augmentar freqüències, augmentar la seguretat i la velocitat d’aquesta línea i fer-la realment competitiva amb el cotxe. Però a llevant necessitem un transport públic per tota la comarca no només per 4 nuclis urbans, I els altres NO tenen dret a un transport públic I Artà no té dret a un transport públic competitiu amb el cotxe! Poden anar els nostre nins amb el tren a Manacor a l’escola o els nostres padrins podran aanr a l’hospital amb el tren NO! I Artà necessita un bon transport públic! I els Artanencs hem treballat durant molts anys per un transport públic competitiu i dels segle XXI! Volem no tindre d’agafar el cotxe i poder anar per tota la comarca.

    Saps el cost ecològic que suposo la construcció d’una nova infraestructura a la comarca, els km de valles de ciment, de pals elèctrics, els km de vies de reposició que suposa aquest projecte!! Això és sostenible?! Perquè no parles amb Greenpeace! Tenim les infraestructures de llevant col•lapsades per plantejar-nos de noves? NO! Optimitzem les que tenim! NO destruïm encara més fora vila i un paisatge i una terra que és la herència que podrem donar als nostros fills. Exigim un transport públic per tothom, per tota la comarca que arribi a tots els racons, que sigui ràpid, que s’adapti a les necessitats de la gent, que no destrueixi més llevant.
    Perquè no estudies els canvis demogràfics que suposa una infraestructura com aquesta! Els pobles que tinguin estació seran víctimes de l’especulació urbanística i als que no hi passi perdran habitants. Crearem pobles de primera i d’altres de segona! Perquè no mires l’evolució dels delictes en els pobles on hi ha estació de tren? Potser tindràs sorpreses!
    Amb els doblers que costa construir el tren, NOMÉS CONSTRUIR-LO, podem fer una xarxa de transport públic per tota la comarca sense asfaltar ni un centímetre més de comarca, arribant a tots els racons i a tota la gent de la comarca, podem fer un transport públic competitiu amb el cotxe!
    Et recomano que et llegeixis el Plan Estratégico de Infraestructuras y Transportes (PEIT) del Ministerio de Fomento i el Plan de Transporte Ferroviario de Baleares trobaràs la realitat del que estàs defensant segur que llavors podrem contar amb tu per treballar per un transport públic per tothom! I treballar per parar aquest disbarat que suposa el tren-tram de llevant. Ja tenim una AUMASA creiem que llevant no se’n mereix una altra en forma de tren de la vergonya.
    Salutacions Pep i ets molt benvingut a treballar per donar a conèixer el desastre d’aquest projecte i la necessitat d’un transport públic per la gent i NO perquè quatre polítics puguin anar a tallar la seva cinta.

    ResponderEliminar
  7. Alternativa al tren14 de abril de 2009, 5:41

    Continuamos hacieno público el proceso de debate sobre el tren-tram de llevant.

    “Miquel: Me sap greu seu discordant, però no veig el xq s'ha d'estar en contra d'aquest projecte. Abans d’escriure m’he volgut documentar una mica, x no cagarla.”

    Hola Miquel, està bé tindre gent discordant el que em sap greu és ser discordant tenint un objectiu comú! Aconseguir un transport públic realment competitiu i socialment just per la comarca de llevant, això ens obre l’esperança que et puguis afegir per treballar conjuntament. M’alegra que t’hagis informat perquè creiem que hi ha molta informació i moltes pressions que intenten maquillar i amagar la realitat d’aquest projecte.

    “Miquel:1.- el traçat és l'antic pq els ajuntaments i plataformes així ho volíen i està al pla director sectorial (aprovat la legislatura passada pel PP)”

    1.- Aquest traçat no està fet des del consens lògic sinó des dels interessos polítics de cada moment, i això et pot donar el poc grau de fiabilitat d’aquest projecte, per què el PP volia traçat de tren?, quines eren les autèntiques motivacions?. També, el fet que el traçat de ferrocarrils es decideixi des del Govern i el traçat de carreteres i autovies des del Consell fa que les infraestructures d’aquesta illa no es pensin d’una perspectiva global i es vagin duplicant vies de comunicacions. En cap cas es pensa en serveis de transport públic sinó que es pensa en construcció amb la conseqüent destrucció de territori. I si no, per què de Manacor a Artà s’ha de posar tren i a 100 metres en paral•lel s’hi ha d’afegir una autovia? Per què cap partit polític aposta per un autèntic transport públic amb una cobertura real de tota l’illa? Et recomano que t’informis amb el pla de transport ferroviari de la viabilitat del projecte i la seva necessitat.

    “Miquel:2.- El tren-tram és avui en dia el mitjà més modern arrel del món i moltes ciutats importants ho estan implantant (barcelona, madrid, alacant, burdeus, parís, londres ... ) i MANACOR. Negau la possibilitat de ser pionera amb aquest sentit? Tenir un tramvia abans de Palma...”

    2.- Miquel no es tracta de ser els més moderns si fos així demanaríem un AVE no un tram! EL que demanem és el millor transport públic per Llevant i també per Manacor! I els paràmetres no són comparatius amb ciutats com Barcelona o Madrid on MILIONS de persones agafen el tram fent-lo rentable i sostenible. Realment et creus que el tram per on passa i el que comunica serveix com a transport intern de Manacor?! Que serà usat pels manacorins com a transport diari? NO, és la solució al bunyol del tren tram de Llevant amb un altre bunyol. Pensar que una mateixa medicina pot solucionar les mateixes malalties no és real! El tram de Barcelona cobreix una zona amb milions de desplaçaments diaris per una artèria de la ciutat amb una de les densitats de població més grans del món! Quants milions de persones creus que agafaran a Manacor el Tram per poder-lo considerar útil i sostenible econòmica, social i ecològicament? Amb una quarta part dels diners que costarà aquest tram per Manacor podem aconseguir un transport públic per tot Manacor!!!!! Amb freqüències i recorreguts adaptats a les necessitats de cada moment! Et recomano que estudiïs l’experiència dels busos de barri de Barcelona que s’adapten molt més a les necessitats de Manacor.

    “Miquel:3.- En ser aquest tren-tram és compatible totalment amb l'entorn i la circulació, és normal que hi hagi gent q passi pena, jo també en passaria, però ara per ara no hi hagut cap incident en aquest sentit. El tren-tren va a 20-30 qm/h dins ciutat i hi ha un conductor, és a dir, és com si circulés un autobús. A Sóller fa anys que tenen el tramvia i no ha passat res mai, va pels carrers, la plaça de l’ajuntament i no passa rés. (amb menys seguretat que tindrà el tren-tram)”

    3.- Tens tota la raó no es tracta d’un tema de seguretat sinó de sentit comú, de conveniència i d’utilitat, d’eficàcia i de no construir una AUMASA-2 i malbaratar els doblers públics amb un transport ineficaç per la tipologia urbanística de Manacor i pel ser recorregut perifèric.

    “Miquel:4.- És evident que té consum energètic, però a l'emissió de CO2 és menor que els trens dièsels i encara menor que tenir les autopistes colapsades (un tren-tram equival a 100 vehicles). Per cert, no vaig veure cap manifestació en contra de l’autovia d’Inca a Manacor a Manacor quan estava projectada.”

    4.- “És evident que té consum energètic, però a l'emissió de CO2 és menor que els trens dièsels i encara menor que tenir les autopistes colapsades (un tren-tram equival a 100 vehicles). Per cert, no vaig veure cap manifestació en contra de l’autovia d’Inca a Manacor a Manacor quan estava projectada.”

    4.- Tens tota la raó! Per això exigim que es fagi doble via entre Palma i Manacor per aconseguir un tren molt més eficaç i competitiu amb el cotxe entre les ciutats més poblades de Mallorca. Amb una doble via aconseguim més velocitat, menys possibles incidències i més freqüències! Per la mateixa raó diem NO al tren tram de Llevant! Com bé dius un tren-tram equival a 100 vehicles és a dir a uns possibles 200 viatgers per vagó uns números IMPOSSIBLES d’aconseguir a Llevant amb aquest tren i per tant fan insostenible ecològicament la despesa energètica del tren!!! Aquí li has de sumar la repercussió ecològica de la construcció del tren-tram, el vallat del traçat amb la divisió d’entorn ecològics continus, els km de camins de reposició, etc... Per què mai es parla d’això!?

    “Miquel:5.- És evident que aquest transport no pot passar per allà on volem (en referència a l'al•lota de s'Illot), però això complementat amb una xarxa de bus+tren (que ja existeix) és més competitiu.”

    5.- La qüestió és on para el tren i comença el bus! Com passa a tot el món el tren només està aguantant l’envestida d’altres transports públic per connectar grans ciutats i competir (tren ràpids) o per donar servei a grans àrees metropolitanes (cercanias) la resta de línees estan desapareixent o ja han desaparegut, com comentàvem amb un post anterior 7600 km! L’any 1993! Un altre criteri de medició és el grau de col.lapse de la xarxa de carreteres de la comarca, absolutament infrautilitzades. Per aquest raó creiem que Manacor s’ha de convertir en el punt internodal que comuniqui tota la comarca, que permeti aprofitar les infraestructures existents per desaturar-les encara més i així també exigir que no es fagin més desdoblaments! NO a la destrucció que suposa la construcció del tren tram a llevant i NO a més carreteres. Optimitzem el que tenim, li hem de treure el màxim profit! Al mateix temps d’una manera més barata aconseguim donar servei a tota la comarca, fer un transport públic per tots!!!! Que arribi a tot arreu!!! Més barat! Més ràpid!! El bunyol de tren tram + colesterol és la cosa menys competitiva amb el cotxe que cap ment perversa s’hagi pogut imaginar mai!!! Supera la incompetència de AUMASA! Tenim noves tecnologies que permeten adaptar els recorreguts a les necessitats de la gent, que permeten poder fer petits canvis de recorreguts segons les demandes de la gent, ser flexibles als canvis estacionals i l’evolució demogràfica en canvi el tren d’això no hi entén res ja que la seva funció és moure masses de A-B i que la gent s’hi adapti, un transport modern s’ha d’adaptar a les necessitats de la gent no al revés!

    “Miquel:6.- Sobre els transbordament, des del meu punt de vista, són necessaris i crec q fins i tot el govern hauria d'estudiar fer-ne més ja que es guanyaria velocitat i per tant més temps. He estat a altres lloc i això és el més normal del món. Avui en dia no és competitiu fer tot el traçat amb totes les aturades. Crec que s’hauria de separar entre Palma-Marratxí (directe i un altre amb totes les aturades)”

    6.- Els que estam més lluny som els que sofrim més transbordaments. Si de la costa has d’anar a un poble en tren, i després amb tren fins a Manacor i a Manacor canviar de tren per arribar a Palma (independentment del nombre de parades que hi hagi entre Manacor i Palma) has de fer 3 transbordaments. No seria més fàcil anar de la costa a Manacor amb autobús i allà agafar un tren ràpid directa a Palma i que t’hi dugui amb manco temps que tardaries en cotxe? És això el que reclamam nosaltres. El projecte que ens presenten és molt deficitari i d’aquí la nostra indignació i que creiem que el tren no és la solució.

    “Miquel:7.- millorar la línia Inca-Manacor és necessari, de fet ja estan apunt d’acabar el desdoblament de línia inca-enllaç i això permetrà augmentar freqüències cap a sa Pobla i també Manacor. També ja s’ha encomenat l’electrificació de la línia, amb una primera fase Palma-Enllaç i l’altre dia l’estudi de traçat de Palma amb Llucmajor, Campos, Ses Salines, Santanyi, Felanitx i Manacor i del projecte constructiu d'electrificació entre l'estació de l'Enllaç i Manacor. A més també de l’estudi de traçar per arribar a cala rajada. Amb l’electrificació de la línia es guanyarà velocitat, a més ja s’estan construint 10 trens (amb 3 vagons cada un) elèctrics.”

    7.- Demanem que aquest procés sigui molt més ràpid!! que els doblers que es volen invertir en el tren de Llevant siguin per millorar el tram Palma Manacor i un transport públic per Llevant que arribi per tot! I encara mos sobrarien doblers per construir una via verda en les antigues vies del tren!! I tots els arrossos que els polítics vulguin per penjar-se medalles!

    “Miquel:8.- No portarà enlloc el tren-tram? El que està clar que sinó arriba a l’estació de Manacor no arribarà en lloc. Encara que crec q acostar Artà a Manacor ja és bona notícia.”

    8.- Acostar Si el problema és COM! I amb quin cost! El tram del colesterol forma part d’intentar amagar un error amb un altre! Perquè van fer arribar el tren a Manacor al centre? Perquè ningú podria pensar que amb els estudis que hi havia tingués cap sentit algun dia allargar-lo però les hipoteques polítiques estan passant per davant de les necessitats de la gent i de les opinions dels experts! I això en democràcia és molt greu!

    “Miquel:9.- Especulació? Ja me direu on ha passat això. Com a mostra les estacions d’Alaró i Consell, Sant Joan, Llubí o Muro (això si que es va fer malament, ja que estan al mig del sembrat i s’haurien d’haver acostat als pobles)”

    9.- Especulació? EL repartiment desequilibrat dels equipaments i de les infraestructures crea pobles de primera i d’altres de segona i fa que les inversions privades segueixin aquests fluxos, en qualsevol estudi d’impacte urbanístic de les infraestructures ho trobaràs i quan aquest pobles són tan petits con Son Carrió aquestes conseqüències poden ser dramàtiques! Sinó és que algú està interessat a convertir-lo en un poble d’aparellades. Des de l’associació ja hem rebut informació d’ofertes a propietaris que tenen terrenys vora les estacions. Amb un desenvolupament desequilibrat de les infraestructures de comunicació hi ha una migració també de població, si no tens cotxe a quin poble aniràs a viure, un amb transport públic o un que no? Si vols muntar una empresa on aniràs? Etc. NO volem Pobles de primera i d’altres de segona! No volem pobles que vagin quedant buit i d’altres que creixin descontroladament i perdin la seva identitat! Volem un transport públic que arribi per tot i que sigui útil per tothom!

    “Miquel:10.- Apost per aquest model, encara q veig normal que hi hagi gent poc optimista, encara que no entenc els qui es tanquen de banda. Però no podem demanar a aquest govern que posi al dia la xarxa ferroviària, després d’anys d’abandonament.”

    10.- La manipulació informativa i política que hem patit els últims anys dient que o volíem tren o tindríem autopistes hem comprovat que és un gran engany!! Al final un tren gens competitiu amb el cotxe i que deixa mitja comarca sense transport públic i també més carreteres!!!

    La discussió és exigir el Millor transport públic per la comarca, que es fagin els estudis comparatius que NO s’han fet sobre els diferents models que s’apliquen a Europa en territoris amb problemàtiques semblants i que fagin competitiu el tren Palma-Manacor!
    Me pareix Miquel que les nostres preocupacions i les nostres inquietuds per una comarca amb un transport públic que no mos fagi vergonya són compartides i només ens separa una reflexió més en profunditat del que realment vol fer el govern amb aquest problema, No Volem una AUMASA 2, un altre vegada perdre l’oportunitat de tindre un servei públic competitiu amb el cotxe i útil per la gent. Així que et convidem a col.laborar amb nosaltres amb aquest objectiu comú.

    Salutacions

    ResponderEliminar
  8. Ja comencen les pressions perquè callem... Tenen por dels arguments?
    Tenn por de que la gent comenci a veure i adonar-se del que volen fer?
    Tenen por de perdre més del que ens han dit...?
    Tots sabem que aquest projecte suposa millons d'interessos convertits en millons de doblers.
    Però mos pareix que la gent ha de saber què està passant i què volen fer a llevant.
    Podem i Volem i no mos feran callar!

    ResponderEliminar
  9. es un dessbarat!!sira imposible de mantanir!! ,,fiasco total!!perfavor feis numeros!!no es moment de tirar es doblers daquesta manera!!sa gent des poble_s realment es sa que menys anira amb aquest tren,tots tenim cotxo,i a palma no si va cada dia,sobretot amb un tren que tardara hores amb arribari,turisma!!,tenint amb compta que realment son de 3 a 4 mesos els qui hi ha turistas al llevant que realment els interesa moures??!!pocs j q la gran majoria es queda a la platja o a lhotel ,tenen un cotxe per 20e inclus molt mes barat si ho agafan per temps,,magradaria veura numeros clars,,creis que aquest tren sira sostenibla, qui ho pagara??a mallorca es viu del turisma no la destroseu mes,cables fils ferros corrent,tancaments formigo no hi ha dret,amb lo que tenim ja mos basta!!no al tren,si a les vies verdes com ara

    ResponderEliminar
  10. Maria
    Després de llegir tots aquests arguments i documentar-me per la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori. Penso jo una sèrie de punts, entre els quals en alguns estic d'acord amb vosaltres, però d'altres no.

    Anem a veure:
    1. El tren és una bona idea per començar a fomentar l'ús del transport públic. Amb el seus més i menys, però la idea és bona.
    2. És vera, només passa per quatre nuclis urbans, però aixó no vol dir que a la llarga no es puguin incrementar amb més. Per tant, no ens hem de limitar i creure que els projectes són definitius.
    3. Abans d'acusar el tren de posar ciment i ciment. Mal fet, tenim les carreteres tenim les carreteres que en són un bon exemple.
    4. La especulació, la Llei del Sòl està apunt de sortir, per tant, preveurà la Mallorca actual amb disposicions i articuls aposta per aquesta situació. Així que tranquils.
    5. Dels hàbitats, fauna i flora, no vos preocupau, les carreteres fan més mal i ho sabem tots.
    6. Les carreteres necessitem milers d'euros pel seu manteniment i acondicionament. No és moco de pavo.
    7. Els diners del tren venen de la Unió Europea, que dóna tan de diners a Espanya i aquesta ho reparteix per Comunitats Autònomes amb la disposició de que se gastin així com han dit els de dalt, amb infraestructures de transport públic. O sigui, era agafar els diners o perder-los. A lo millor els polítics han tingut que adaptar els diners que els hi han donat amb els recorregut d'aquests quatre nuclis.
    8. Vot per un transport públic ben connectat arreu de la illa. No només a la part de LLevant. O sigui, una xarxa connectada entre els nuclis (pobles, a excepció d'alguns, la qual cosa hi pot haver un transport d'autobús per arribar a l'aturada més propera) i que aquests nuclis arribin a un nucli major com pot ser Manacor i d'aquí que hi hagi connectivitat entre la capital i el altres nuclis.

    Me pareix cert, que m'he donat a entendre. M'agradaria que me contestasiu sense atacar-me. La diversitat d'opinions és bona i correcte.

    Salutacions Maria.

    ResponderEliminar
  11. Maria.

    Per altra banda, hi ha més coses que m'he deixat.
    9. A on ens dur el transport privat?
    10. Una persona amb un cotxe diari, emet molt més que vàries persones amb el tren. Per tant, més eficient i sostenible al llarg del temps. Protocol de Kioto. Ens ho hem de llegir. Sabeu de quantes emissions de diòxid de carboni passa les Illes Balears? Sabeu en quan incompleix?.
    11. Sabeu que Espanya ha de vendre les seves emissions de diòxid de carboni a altres paisos en vies de desenvolupament. Corrupció política a tope. Perquè sinó multa.
    12. Les coses s'han fet malament a Mallorca des de el principi. Primer és va fer un pla de Carreteres i els trens es van llevar. Per tant, malament.
    13. Penso jo, que en veure que el futur cap a on anem és insostenible. Vivim en un món que s'acabarà... i que el transport privat no és la solució, crec que els polítics han fet bé i és correcte voles fomentar i realitzar aquestes infraestructures de transport públic com és el tren. Amb les seves deficiències, corregibles a curt i llarg termini, i les seves avantatges.
    14. Pensem amb la quantitat de gent que empra el transport públic. El primer eren quatre rates, però el número i es demostra en xifres va incrementant-se any darrera any.
    15. O que voleu, que la part de Llevant és quedi sense res i amb aquesta kilometrada de carreteres?. No, no hem de permetre això.
    16. Estam a favor del tren i hem de preocupar que les deficiències siguin reparables.

    Amb tot això vull dir, que a poc a poc la societat s'anirà assebentat de que és millor l'ús del transport públic, per mil i una raons, que el transport privat, el qual ens ha donat aquest paisatge actual d'asfaltat per tot. Si, la societat col.labora i a poc a poc es fa un ús incrementat del tren, les carreteres deixaran de funcionar tant i tant. Així com un dia fou al revés.

    ResponderEliminar
  12. Vole que el transport públic es faci bé. Si només es fa un tren que val 200 milions d'euros per connectar 4 punts i es deixa a tota la resta (més del 75% de la població de Llevant) sense transport públic serà un absolut fracàs del tren com a transport públic.
    No es pot fer un tren que a priori se sap que no soluciona els problemes de transport públic a Llevant esperant que ja s'arreglarà en el futur.
    S'han de comparar les diferents alternatives de transport públic (tren i bus) i mirar quina arriba a més gent i quina és més eficient.
    Supòs que saps que per construir 30 km de vies de tren s'han de construir 40 km de noves carreteres. Si això és sostenible?
    No sabem si estàs d'acord o en contra del metro de Palma però si ho compares és una aberració proporcional sobre el territori.

    Gràcies per participar Maria X

    ResponderEliminar
  13. Volem que el transport públic es faci bé. Si només es fa un tren que val 200 milions d'euros per connectar 4 punts i es deixa a tota la resta (més del 75% de la població de Llevant) sense transport públic serà un absolut fracàs del tren com a transport públic.
    No es pot fer un tren que a priori se sap que no soluciona els problemes de transport públic a Llevant esperant que ja s'arreglarà en el futur.
    S'han de comparar les diferents alternatives de transport públic (tren i bus) i mirar quina arriba a més gent i quina és més eficient.
    Supòs que saps que per construir 30 km de vies de tren s'han de construir 40 km de noves carreteres. Si això és sostenible?
    No sabem si estàs d'acord o en contra del metro de Palma però si ho compares és una aberració proporcional sobre el territori.

    Gràcies per participar Maria

    ResponderEliminar
  14. Vole que el transport públic es faci bé. Si només es fa un tren que val 200 milions d'euros per connectar 4 punts i es deixa a tota la resta (més del 75% de la població de Llevant) sense transport públic serà un absolut fracàs del tren com a transport públic.
    No es pot fer un tren que a priori se sap que no soluciona els problemes de transport públic a Llevant esperant que ja s'arreglarà en el futur.
    S'han de comparar les diferents alternatives de transport públic (tren i bus) i mirar quina arriba a més gent i quina és més eficient.
    Supòs que saps que per construir 30 km de vies de tren s'han de construir 40 km de noves carreteres. Si això és sostenible?
    No sabem si estàs d'acord o en contra del metro de Palma però si ho compares és una aberració proporcional sobre el territori.

    Gràcies per participar Maria X

    ResponderEliminar